Red Velvet cake

Υλικά
Για το κέικ

  • 120 γρ βούτυρο αγελάδος
  • ¼ φλιτζάνι ηλιέλαιο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας κακάο γεμάτη
  • 355 γρ αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέκιν
  • 1 κάψουλα βανίλια
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλο
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την κρέμα

  • 300 γρ τυρί τ. Philadelphia
  • 300 γρ βούτυρο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 1 κάψουλα βανίλια

Διαδικασία Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέκιν, τη βανίλια και την σόδα.
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη, όσο να αφρατώσουν και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Προσθέτουμε εναλλάξ το γάλα και το μείγμα με το αλεύρι .
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ξύδι με το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τα προσθέτουμε στη ζύμη.
Αδειάζουμε το μείγμα σε τρία ταψάκια, αφού τα βουτυρώσουμε και πασπαλίσει με αλεύρι.
Ψήνουμε στους 1600 C 35΄περίπου. Δοκιμάζουμε τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα το κέικ για να βεβαιωθούμε ότι έχει ψηθεί.

Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά, όσο να ομογενοποιηθούν.

Στρώνουμε την κρέμα στον κάθε δίσκο του κέικ καθώς και τα τοιχώματα.

Tip: δεν πρέπει να ψήσουμε αυτό το κέικ σε ψηλή θερμοκρασία για να μπορέσει να διατηρήσει το κόκκινο χρώμα.

0€ / άτομο
ΓΑΜΟΣ-ΒΑΠΤΙΣΗ-ΠΑΡΤΙ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ CANDY BAR

Σας ετοιμάζουμε γλυκά και αλμυρά σε γεύσεις που αρέσουν, με ολόφρεσκα υλικά και σπιτικές συνταγές.