Πολλά γλυκά έχουν σαν βάση την μαρέγκα, όπως οι μπεζέδες, τα μακαρόν, τα lemon pies, η τούρτα Παύλοβα. Αλλού πάλι πρέπει να την προσθέσουμε σε διάφορες ζύμες όπως παντεσπάνια, κέικ και σουφλέ.
Μπορεί να φαίνεται δύσκολο να φτιάξουμε μια αφράτη μαρέγκα που δεν θα χάσει τον όγκο της, αλλά δεν είναι αν ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες.
* Χρησιμοποιούμε πάντα ολόφρεσκα αυγά.
*Ρίχνουμε ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι για κάθε ασπράδι
*Χτυπάμε με το σύρμα στο μίξερ και όταν έχει πήξει αρκετά προσθέτουμε τη ζάχαρη
*Η μαρέγκα είναι έτοιμη αν αναποδογυρίσουμε το μπολ και δεν πέφτει
*Όταν την ενσωματώνουμε σε ζύμες, δεν ανακατεύουμε βίαια, αλλά με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, για να μην βγει ο αέρας και κόψει
*Ακολουθούμε τις οδηγίες ψησίματος, όπως αναγράφονται στη συνταγή