Μηλόπιτα
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι
- 150 γρ μαργαρίνη
- 90 γρ βούτυρο αγελάδος
- 2 αυγά
- 160 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού κοφτό μπέκιν πάουντερ
- λίγη βανίλια
Για τη γέμιση
- 6 μήλα
- 6 κουτ. σούπας (όχι πολύ γεμάτες) ζάχαρη
- Χυμό από ½ λεμόνι
- Λίγη βανίλια
- Γίνεται και με τη ζύμη για μηλόπιτα Αμερικάνικη
Διαδικασία
Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα ίσα να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε κομμάτια από τη ζύμη σε φύλλα ανάμεσα σε δύο λαδόκολες και κόβουμε δίσκους με ένα τσέρκι 18 εκ περίπου. Αφαιρούμε τη ζύμη γύρω από τους δίσκους και μεταφέρουμε τη λαδόκολα σε λαμαρίνα. Κόβουμε 4 δίσκους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C για 30΄ περίπου , όσο να ροδίσουν.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, όσο να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια.
Όταν τα μήλα κρυώσουν αλείφουμε τους 3 δίσκους, τοποθετούμε τον ένα επάνω στον άλλο και στον τελευταίο πασπαλίζουμε άχνη.